Om Bianca

KONTAKT

E-post: info@sangakademibianca.se

Telefon: 072-745 65 55, vardagar 09–12

Adress: Stålgatan 23, Uppsala

Vem är Bianca Muratagic?


Utbildning och meriter

Bianca Muratagic är sångpedagog, solist, låtskrivare, konstnärlig ledare, musikproducent och professionell sångerska som har medverkat i olika opera, operett och musikalföreställningar, jazz, blues, soul, rock och sevdah konserter på konserthus, teater och operahus både i Sverige och utomlands. Hon är en erfaren studiosångerska och har uppträtt live på flera tv kanaler och radiostationer samt arbetat som röstcoach på en av Sveriges populäraste sångtävlingar. Det som skiljer Bianca från de flesta sångare och sångpedagoger är att hon behärskar och sjunger allt från soul, jazz, pop, rock, musikal, folk till musikal och opera.


Som opera- och Italienintresserad tog hon sin operasolist- och sångpedagogexamen år 2004 på Giuseppe Verdi Conservatorio, Musikhögskolan i Milano. Sedan dess har Bianca arbetat som opera-/operett-/musikal-/ jazz-/soul-/blues-/pop-/r´n´b-/rock-/folk- och sevdah sångerska på olika operahus, musik- och konserthus, teatrar m.m. i Sverige och utomlands. Sedan 2005 har hon arbetat som röstcoach och sångpedagog.
Min drivkraft

Att se eleverna utvecklas och förverkliga sina drömmar som artister och sångare är det finaste priset för en sångpedagog. I min undervisning ligger stort fokus på sångteknik, tolkning (interpretation) och uttrycksförmåga. Eftersom varje elev är unik på sitt sätt, tar jag stor hänsyn till varje individs personlighet och röstkaraktär. Att motivera, inspirera och väcka elevernas intresse och medvetenhet samt utveckla deras färdigheter genom nya kunskaper och utmaningar är det som driver mig."


Min utbildning, flerspråkighet och erfarenhet som sångpedagog i kombination med den breda erfarenhet som opera-/operett-/musikal-/jazz-/blues-/rock-/soul-/r`n`b-/pop-/folk-/sevdah sångerska har gjort mig till en mycket initiativrik och kreativ person med interkulturell kompetens. Elever och kollegor beskriver mig som hängiven, strukturerad, pedagogisk och prestigelös.


Önskar du boka spelningar, fester,  konserter, föreställningar, kulturarrangemang och annat?


Som professionell opera, jazz, blues, soul, pop, rock, musikal och sevdah artist organiserar jag konserter och uppträdande av olika slag både privat och för andra. Kontakta mig gärna om du behöver en sångerska, musikband, konsertarrangör, musikkoordinator eller konstnärlig ledare.


Här följer ett bildgalleri på mina egna framträdanden och Sångakademi Bianca Konserter där mina elever får möjlighet att uppträda live inför publik!

Elevernas kommentarer:


Maria Broberg, Sångerska & Entreprenör


"Jag har sjungit hela mitt liv och alltid älskat att stå på scenen. Eftersom jag alltid velat ha musiken som ett yrke så blev jag rekommenderad att gå till Bianca för att lära mig grundläggande teknik och få hjälp på de plan jag behöver utvecklas.

Bianca gav mig allt jag behövde och var en stor del till att jag kom in på Rytmus musikgymnasium i Stockholm plus att jag lyckades ta hem fina placeringar  (bla. 2 silver i World champinship of performing arts i Hollywood, där jag representerade Sverige) i tävlingar både i Sverige och utomlands. Jag hade också turen att få praktisera hos Bianca vilket som gör att jag med all säkerhet vet att hon är lika fantastisk med 13-åriga tjejer som jag var som med 6 åringar som med vuxna! Jag ger mina varmaste rekommendationer!"


John Domarhed, Sångare & Musikstuderande


"För mig har det varit hur kul som helst, jag har längtat varje vecka till den där halv timme där jag kan glömma allt och bara sjunga. Det har hjälpt mig så mycket och jag har växt som människa och artist. Lektioner har höjt mitt självförtroende med 200 procent. Att få möjlighet att kunna utvecklas med en så pass duktig sångerska/artist och sångcoach, det kunde inte blivit bättre."


Simon Flood, Logistikansvarig


"Jag började för ca 4 år sedan att ta sånglektioner för Bianca. Vilket jag nu är väldigt tacksam över att jag gjort! Hon har inte bara hjälpt mig med att utveckla min sångröst och sångteknik, utan också mitt självförtroende, min självkänsla och mitt ökade intresse för sång!

Det som gör Bianca unik till skillnad från andra sångpedagoger jag träffat genom åren, är den att du verkligen får känsla att hon ser dig, bryr sig om dig och tar sin tid och lyssnar på dig. Hon är också väldigt begåvad som sångerska samt kan lära ut på ett pedagogiskt sätt, vilket är väldigt viktigt."


Maria Markkula, Kundtjänst agent


"Bianca är otroligt inspirerande och motiverande sångpedagog. Jag har utvecklats jätte mycket sen jag började ta sånglektioner hos henne. Hon sprider glädje och energi och är duktig på att uppmuntra en. Hon har fått mig att tro mer på mig själv och våga möta utmaningar."


Johanna Bergefur, Musikstuderande


"Jag har gått hos Bianca i 2 år nu och är så himla glad att hon blev min första sångpedagog. Bianca är en fantastisk sångerska och en väldigt bra sångpedagog som inte bara ser ännu en elev, utan verkligen bryr sig om sina elever och strävar alltid efter att de ska lyckas. Hon har inte bara hjälpt mig med min sångteknik utan har också hjälpt mig att stärka mitt självförtroende och fått mig att inse att det faktiskt är det här jag vill hålla på med i framtiden. Tack vare henne flyttar jag till London i höst för att gå en utbildning i Popular Music Performence på skolan British And Irish Modern Music Institute.


Funderar ni på att ta sånglektioner så ska ni inte tveka en sekund på att kontakta Bianca!"


    Sångakademi Bianca